Stop Spild Af Mad
facebook linkedin twitter instagram youtube blogger

Vores resultater

Vi skaber resultater. Stop Spild Af Mad er Danmarks største non-profit bevægelse mod madspild, som har igangsat kampen mod madspild i Danmark. Siden stiftelsen i 2008 har Stop Spild Af Mad medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark, opnået en lang række resultater i både Danmark, EU, Norden og FN, samarbejdet med tre danske regeringer i træk og genereret over 7.000 medieomtaler i Danmark og i udlandet. Bevægelsen har over 60.000 støtter og har siden 2008 involveret over 500 frivillige fra hele Danmark i over 200 af vores mange projekter, aktiviteter, kampagner, events o.lign. med fokus på madspild.

Blandt vores mange resultater kan nævnes:

  • Stop Spild Af Mad har medvirket til som de første i Danmark at sætte madspild massivt på mediernes dagsorden. Se mere her.
  • Stop Spild Af Mad har været medvirkende inspiration til at butikskæden REMA 1000 har droppet mængderabatter i kædens alle danske butikker og derved medvirker til mindre madspild. Se mere her.
  • Stop Spild Af Mad har udarbejdet et Madspilds Manifest sammen med Coop Danmark, og det lykkedes Coop Danmark i perioden januar til september 2014 at reducere madspild med 9,8% i Coop Danmarks butikker. Se mere her.
  • Stop Spild Af Mad har igangsat et samarbejde med Lidl. Se mere her.
  • Stop Spild Af Mad har igangsat et samarbejde med KIWI. Se mere her.
  • Stop Spild Af Mad har medvirket til et større fokus på madspild hos industrien, detailhandlen, kantiner, restauranter og foodservice og har medvirket til at madspild er i dag blevet et konkurrenceparameter i detailhandlen. Se mere her.
  • Stop Spild Af Mad har medvirket til at danskerne har øget sit fokus på at undgå madspild. Ifølge tal fra Landbrug & Fødevarer fra 2016 svarede 83% at de var blevet mere interesserede i at minimere husstandens madspild. Se mere her.